Што има ново


Jас сум голем поддржувач на тоа дека секое дете треба да проба да се пронајде во нешто, без разлика дали е академија, спорт или да научи јазик. Ако и само ако тоа гo „влече“. Мојот добронамерен совет до родителите е да ги почитуваат и слушаат желбите и да остават простор детето само да избере.

прочитај повеќе

Програмирањето развива логичко мислење и способност за решавање на проблеми, им овозможува на децата да ги развијат критичките аналитички вештини, значи децата стекнуваат вештини кои можат да им помогнат во разни области на животот.

прочитај повеќе

Задржувањето на вниманието на учениците подолго од 5 минути може да биде предизвикувачки, но постојат неколку стратегии кои може да помогнат како што се: креирањето интересни лекции, интерактивни училници, инклузивното учење, со интерактивни алатки, апликации и едукативни игри.

прочитај повеќе

За да го задржиме вниманието на децата подолго од 5 минути, есенцијално е материјата да им се предаде на што е можно посликовит начин. Важно е да ги воведеме во светот на програмирањето преку игри со кратки паузи и практични задачи, кои ќе треба да ги извршуваат сами со цел да ги мотивираме да бидат активни и фокусирани.

прочитај повеќе

Во суштина, програмирањето е поттик на креативниот процес кај децата, особено кога ќе сфатат дека создаваат нешто од ништо. Ги поттикнува истовремено да ја користат својата имагинација, своите вештини и способности.

прочитај повеќе
yellow circle